LOPENDE PROJECTEN


hadjemaar
een tragikomische kameropera, luchtig ontleend aan de verlopen straatzanger Hadjememaar, die in 1921 bij een uit de hand gelopen grap, in de gemeenteraad van Amsterdam werd gekozen. In ‘hadjemaar’, een origineel libretto van Mulder, wordt een straatzanger gebruikt door een wanhopige politica om haar doel te bereiken.  Het is een satire over het politieke bedrijf en het overspannen gebruik van moderne media zoals mobiele telefoontjes.
Componist Paul Prenen ontwierp verschillende muzikale idiomen om straatmuziek, de persoonlijke verhoudingen, het politieke bedrijf, en de hedendaagse mobiele telefonie te verklanken.
Deze opera is in productie. Er zijn nog geen data bekend.

___________________________________________________________________________________________________

In opdracht van componist Paul Prenen maakt hij de tekst voor een zogenaamd ‘Melodrama’, een muziekwerk met gesproken tekst. Het eerste deel is klaar en wordt op nu toon gezet. De vorm is die van een klassieke ballade, met de naam Superbia, (trots, hoogmoed), een van de zeven hoofdzonden. De andere zes zullen volgen.

————————————————————————————————————————————————————————–

Voor regisseur Inna van den Hogen maakt hij een zingbare  vertaling van delen van Mozart’s Cosi Fan Tutte voor een productie met de zangeressen Hester Hentzepeter en Karen Langendonk

————————————————————————————————————————————————————————–

Voor Julia Bronkhorst en haar groep zangstudenten bewerkt hij de opera La Barca di Veneto per Padua van Banchieri met elementen uit andere vroegere opera’s voor een productie in 2018.

Voor regisseur Machteld van Bronkhorst werkt hij aan een libretto voor een opera, gebaseerd op een succesvolle filmserie